Bezár

Hírek

Zoltan_Ors

Elhunyt Prof. Dr. Zoltán Örs Tamás nyugalmazott egyetemi tanár

Elhunyt Prof. Dr. Zoltán Örs Tamás nyugalmazott egyetemi tanár

2024. június 12.
2 perc

Emlékét tisztelettel megőrizzük!

Prof. Dr. Zoltán Örs Tamás, a Szegedi Orvostudományi Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára.

1931. május 26-án született Budapesten és tanulmányait is ott végezte.

1961-ben meghívásra költözött Szegedre, hogy a Földi Mihály professzor vezette laboratóriumban dolgozzon a Belgyógyászati Klinikán és ezek után nyugdíjbavonulásáig, a csaknem négy évtizeden átívelő szakmai munkásságát a Szegedi Orvostudományi Egyetemnek szentelte.

Az 1970-es évek elejétől 1980-ig az Élettani Intézetben orvostanhallgatók generációinak élettant oktatott Obál Ferenc professzor irányitása alatt mint tanársegéd, majd mint adjunktu, és docens. Laborgyakorlatai legendásak voltak és mind a mai napig élénken élnek tanítványai emlékezetében. Karizmatikus előadó volt. Klasszikus műveltsége és jó humora értékes elemekkel gazdagította óráit és hallgatóiban nem csak a jövő gyógyítóit, de az embert is látta, értékelte és mentorálta.

Kutatómunkáját is szívvel-lélekkel végezte. Kandidátusi fokozatát a nyirokkeringés területén végzett kutatási eredményeiből szerezte. Hazai és nemzetközi kongresszusokon adott elő és publikált. Több tucat magyar és idegen nyelvű közleménye látott napvilágot.

Több magyar es nemzetközi tudományos társaság tagja és vezetőségi tagja volt.

1980-tól az Orvostudományi Egyetem Módszertani Intézetének igazgatójaként dolgozott, majd az 1990-es években az Egészségügyi Minisztériumban is tevékenykedett tanácsadóként.

Nyugdíjba vonulása után is tevékenyen részt vett a közeletben Szegeden, majd pedig Hódmezővásárhelyen.

2024. június 9-én hunyt el Hódmezővásárhelyen. Temetéséről a közeljövőben történik intézkedés.

Emlékét szeretettel megőrizzük!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek