Bezár

Hírarchívum

AMP_2024

Indul az Alumni mentorprogram (AMP) 2024-es őszi ciklusa

Indul az Alumni mentorprogram (AMP) 2024-es őszi ciklusa

2024. szeptember 05.
1 perc

Az SZTE Alma Mater által szervezett programban jelenleg már 2500 alumni mentor, egykori SZTE-sek várják a hallgatók jelentkezését szinte minden szakterületről 42 országból

Az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramja nemzetközileg is kiemelkedő lehetőség, aminek keretein belül a jelenlegi hallgatókat támogatják szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben az egyetemen végzett sikeres szakemberek. A program 2014 tavaszán indult, azóta több mint 1000 sikeres mentorálás zajlott le a keretében.

AMP_egeszsegugyi_2024

Az Alumni Mentorprogram legfőbb célja, hogy az SZTE-s hallgatók a szakmai gyakorlatukon kívül is értékes tapasztalatokat szerezhessenek a munkaerő-piacon, bővítsék az egyetemen megszerzett tudásukat és kiépítsék kapcsolati hálójukat. A mentorok a program segítségével ugyanakkor kapcsolatban maradhatnak alma materükkel, gondoskodhatnak a cégek munkaerő-utánpótlásáról, és támogathatják a felnövő generáció szakmai előmenetelét és személyiségfejlődését. A mentorprogram a hallgatók körében igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen a korlátlan alkalommal felvehető kurzus keretein belül személyesen és egyedülálló módon rugalmasan kérhetnek tanácsot a munkaerő-piacot jól ismerő sikeres támogató közösségnek. A mentor és mentorált közti kapcsolattartás rugalmas és kötetlen, a két fél megegyezésén alapul és a felek lehetőségétől és igényétől függ. A program keretében minimum havi két-három kapcsolatfelvétel javasolt, de az együttműködés tartalma és kapcsolatfelvétel módja szabadon alakítható (személyes és online mód is elfogadott).

További információ: almamater@szte.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek